Skip to main content

Tuinaanleg

Nadat de eerste stappen zijn gezet bij het ontwerp van uw tuin; zelf gemaakt, al in uw bezit of door ons uitgevoerd, gaan we beginnen met de aanleg.

Bij de aanleg van uw tuin zorgt wij voor de juiste materialen die aan uw persoonlijke wensen voldoen. Verder is het van belang dat er tijdens de uitvoering tussen klant en uitvoerder goede communicatie is zodat er altijd nog veranderingen kunnen plaats vinden, immers u moet een hele tijd met uw tuin vooruit; dit kan op advies van ons zijn of uit uw eigen oogpunt.

Als de fundamenten van uw tuin zijn aangebracht, d.m.v. een kraan of schop beginnen we met het uitzetten van het ontwerp, hierbij zijn de hoogte verschillen tussen van het terras erg belangrijk want u wilt immers droge voeten houden. Hierna worden de bestratingen en bouwkundige elementen aangebracht.

Als laatste wordt de beplanting en het gazon aangebracht die rechtstreeks word overgenomen van het beplantingsplan. Als alles eenmaal klaar is en de beplanting is volgroeid dan kunt u jarenlang genieten van een vakkundig aangelegde tuin.

Bestrating

Bij een degelijke en een duurzame bestrating zijn de volgende dingen erg belangrijk:

Zandbed en steen keuze worden aangepast aan het gebruik van uw bestrating. Zo wordt bij de oprit het zandbed dikker dan bij een terras waar men slechts over heen loopt. Bestrating is een vak apart. Naast ronde, ovale en rechthoekige vormen kunnen wij uw gewenste vormen uitvoeren.


Elementen

Een mooie blauwe regen of een clematis door een pergola gegroeid kan een pracht gezicht zijn, mits u zorgt dat deze pergola voor lange duur mee kan.

Een tuinhuisje kan voor veel bergruimte of luxe zitplaats dienen. Een mooie waterpartij of vijver is een verfraaiing van uw tuin. Een vijver kan in verschillende vormen en soorten worden gemaakt. Het hangt vaak af van de grootte en de plek van de vijver. Voor alle bouwkundige elementen kunt u bij ons terecht voor advies, bemiddeling en/of plaatsing.


Beplanting

Moeite met het aanleggen van een mooi aangelegde bloemenborder.

Elk jaar gaan er weer vele euro's door heen om de gaten in de tuin op te vullen. Wij zijn er van overtuigd dat er voor elke plek in de tuin een geschikte plant is en kunnen hiervoor een voor uw tuin een passend beplantingsplan maken. Wilt u een haag, een rozenperk, een boom sierheester, bloembollen, of eenjarige geplant hebben dan kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij zorgen er dan meteen voor dat de grond optimaal wordt.


Gazon

Een groen tapijt is voor de meesten alleen maar een droom. Kennis is daarom een vereiste.

Een gazon bestaat uit gras dat het best gedijt onder zijn natuurlijke groeiomstandigheden. Groeiomstandigheden is daarom ook het sleutelwoord voor uw gazon.

Wij laten het niet bij het egaliseren van de grond en inzaaien maar we zorgen eerst dat de natuurlijke groeiomstandigheden zo goed mogelijk worden nagebootst. Alleen dan krijgt gras een kans en dat wordt beloond door een fris groen tapijt.