Skip to main content

Tuin ontwerp

De ontwerpfase van een tuin of een grondperceel bestaat uit meerdere facetten.

Het complete pakket bestaat uit een ontwerpplan, een beplantingsplan en een matenplan. Bij aanleg van de tuin vervallen de kosten van de door ons ontworpen plantekeningen.

Tuinontwerp plan

Onze ontwerpen zijn zeer persoonlijk gericht en daarom komen wij ook meerdere malen bij u langs om het ontwerp te bespreken.

In het eerste gesprek nemen wij uiteraard een kijkje in de toekomstige tuin en zetten wij uw wensen op papier. Aan de hand hiervan gaan wij aan de slag met het eerste ontwerp die vervolgens in een tweede gesprek met u wordt besproken. Is de belijning en de indeling naar uw wens dan kunnen we beginnen met de invulling van de details.

Wij gaan in het tweede gesprek de ontwerpschets omzetten in een nog persoonlijker ontwerp. Ook dit ontwerp komen wij persoonlijk met u bespreken; indien alles naar wens is zullen wij voor u een geheel vrijblijvende offerte maken voor de realisatie van uw ontwerp.


Beplantingsplan

Naast het ontwerp van de tuin is de beplantingskeuze minstens zo belangrijk.

Een beplantingsplan valt en staat met de standplaats, grondsoort en natuurlijk met een stukje bemesting. Helaas is het niet zo dat er zo maar mooie planten in uw tuin groeien. De reden hiervoor is dat de oorspronkelijke groeiomstandigheden niet overeen komen met de groeiomstandigheden in uw tuin. Wij kunnen u adviseren hoe het best mogelijk de natuurlijke omstandigheden te creƫren voor uw tuin.


Matenplan

Wilt u zelf een tuin aanleggen maar u weet niet waar te beginnen dan is een goed ontwerp met daarbij behorende beplantingsplan en matenplan een uitkomst voor u.

U kunt dan stap voor stap (volgens tekening) uw tuin aanleggen.